Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز از دانشگاه صنعتی اصفهان، حسین علیزاده مدیرکل تربیت‌بدنی سازمان امور دانشجویان، در همایش ملی علوم ورزشی با رویکرد علوم فنی مهندسی با اشاره به علل شکل‌گیری علوم مهندسی ورزشی و نتایج مثبت این علم در دوره کنونی، گفت: کشور ما نیز پس از مدتی، فعالیت خود در این زمینه را آغاز کرده و مطمئن هستم آینده‌ای روشن در این زمینه خواهیم داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی، با تأکید بر لزوم تعامل مناسب علوم مهندسی و ورزش در کشور، تجهیزات ورزشی، فضا و اماکن ورزشی و استفاده تکنولوژی در لباس‌های ورزشی را ازجمله محورهای تعاملی در این زمینه عنوان کرد و افزود: ابزار دقیق ورزشی مانند کنترل‌های ویدیویی و لیزری و اسکنرها، پردازش داده‌های ورزشی و آنالیزها، طراحی اپلیکیشن‌های ورزشی و استانداردسازی فعالیت‌های ورزشی از دیگر محورهای مناسب برای فعالیت‌های علمی و پژوهشی این حوزه محسوب می‌شود.

علیزاده از تشکیل کمیته‌ای ویژه در وزارت علوم باهدف غربالگری تمامی دانشجویان جدیدالورود ازلحاظ سلامت جسمانی خبر داد و گفت: با توجه به اهمیت این موضوع در زندگی دانشجویان، وضعیت جسمانی هرکدام از آن‌ها در دانشگاه‌های کشور ثبت می‌شود.

سیدمهدی ابطحی سرپرست دانشگاه صنعتی اصفهان نیز در این مراسم، با اشاره به این‌که این دانشگاه با 11هزار دانشجو، 14 دانشکده، 8 پژوهشکده و امکانات متنوع علمی و پژوهشی، برتری‌های قابل‌توجهی را در زمینه‌های گوناگون دارد، گفت: دانشگاه صنعتی اصفهان در بخش تولید علم ازجمله دانشگاه‌های فراملی است که بیشترین نسبت مقالات Q1 را در کشور داراست، نقطه تماس دانشگاه‌های کشور با سوئیس است و با نهادهای بزرگ علمی جهان همکاری می‌کند.

وی، بابیان این‌که دانشگاه صنعتی اصفهان دارای بیش از 40 شرکت دانش‌بنیان است و فناوری‌های ارزشمندی در حوزه‌های مختلف مانند تولید واکسن، فناوری‌های دفاعی پیشرفته دارد، افزود: شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان در کنار این دانشگاه یکی از اتفاقات بسیار خوبی بود که در جمهوری اسلامی ایران راه‌اندازی شد.

رئیس شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان، با اشاره استقرار 510 واحد فناور در این شهرک، گفت: 10 درصد کل واحدهای فناور شهرک‌های علمی تحقیقاتی کشور در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان مشغول فعالیت هستند و 18 درصد گردش مالی سالانه شهرک‌های علمی تحقیقاتی ایران نیز به مبلغ 1500 میلیارد تومان متعلق به این شهرک است.

وی بابیان صادرات سالانه 14میلیون دلاری شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان و اشتغال 7 هزار فارغ‌التحصیل دانشگاهی در آن، افزود: اقتصاد این شهرک مبتنی بر تفکر انسان‌ها و نویدبخش است و فناوری‌هایی که در آن تولید می‌شود از حوزه سلامت و فناوری‌ مرتبط با تربیت‌بدنی گرفته تا صنایع دفاعی، پتروشیمی، ICT همگی از افتخارات جمهوری اسلامی است.

ابطحی با اشاره به نگرانی‌های اجتماعی، معیشتی، فشارهای اقتصادی و اشتغال جوانان در سطح جامعه بر لزوم ایجاد نشاط و امید در جامعه توسط جامعه دانشگاهی برای کاهش نگرانی‌ها تأکید کرد و گفت: دانشگاهیان، گروه مرجع برای ایجاد امید و نشاط در جامعه هستند و موضوعی که تربیت‌بدنی به آن می‌پردازد نیز موضوعی است که می‌تواند امید و نشاط را ایجاد کند.

سرپرست دانشگاه صنعتی اصفهان، تربیت‌بدنی را دانشی چندوجهی و بین‌رشته‌ای دانست که با پیچیدگی‌های خاص با علوم انسانی، اقتصاد، فنی مهندسی و پزشکی مرتبط است.

وی با تأکید بر اهمیت کنونی اقتصاد ورزش و تغییر نگرش خانواده‌ها نسبت به ورزش فرزندان، افزود: در حال حاضر درآمد و اقتصاد ورزش خانواده‌ها را ترغیب می‌کند تا همانند سرمایه‌گذاری تحصیلی برای فرزندان بر روی این موضوع نیز سرمایه‌گذاری کنند.

ابطحی، با اشاره به فراگیر بودن صنعت تربیت‌بدنی؛ این همایش را شروعی امیدبخش و بسیار خوب توصیف کرد و گفت: امیدوارم این موضوع در شاخه‌های مختلف فنی مهندسی وارد شده و نتیجه آن داشتن جامعه‌ای سالم‌تر، شاداب‌تر، مطمئن‌تر و پیشروتر باشد.

صاحب‌الزمانی دبیر علمی نخستین همایش ملی علوم ورزشی در این مراسم، با اشاره به توانمندی‌های دانشگاه صنعتی اصفهان و عملکرد مناسب آن درزمینهٔ فناوری‌های ورزشی، ابراز امیدواری کرد تا با ایجاد دبیرخانه دائمی این همایش در دانشگاه صنعتی اصفهان و دریافت مقالات علوم ورزشی و مهندسی این همایش به یک همایش بین‌المللی تبدیل شود.

وی، تعداد مقالات ارسال شده به این همایش را 170 مقاله عنوان کرد و افزود: امیدواریم با تلاش‌هایی که صورت خواهد گرفت در سال‌های آینده شاهد رشد کیفی و کمی این مقالات باشیم.

دبیر علمی نخستین همایش ملی علوم ورزشی، آسیب‌شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، بیومکانیک، بیومواد، مهندسی و فناوری ورزشی و فیزیولوژی، استعدادیابی و تغذیه ورزشی را ازجمله محورهای نخستین همایش ملی علوم ورزشی با رویکرد علوم فنی مهندسی عنوان کرد و ادامه داد: کاربرد ابزارهای فنی مهندسی در علوم ورزشی، مدیریت، اقتصاد، جامعه‌شناسی، ارتباطات و گردشگری ورزشی و سایر کاربردهای علوم فنی مهندسی با رویکرد پزشکی ورزشی و ارگونومی ورزشی نیز از دیگر محورهای این همایش ملی است.

وی با تأکید بر این‌که تلاش برای تندرستی و سلامت جامعه نیازمند ابزار مناسب برای حصول نتیجه است، افزود: ایجاد معاونت فناوری در پ‍پژوهشگاه فناوری شروع خوبی برای حرکت به این سمت بوده و لازم است علم و تلاش خود را در راستای تولید محصول در این زمینه به‌کارگیریم تا رسالت خود نسبت به جامعه را انجام داده باشیم.

نخستین همایش ملی علوم ورزشی با رویکرد علوم فنی مهندسی، با ارائه مقالات و برگزاری کارگاه‌های گوناگون بین‌رشته‌ای، به‌منظور آموزش متخصصان و علاقه‌مندان به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد.

انتهای پیام/

31 / 31 دانشگاه صنعتی اصفهان حسین علیزاده کمیته ویژه مدیرکل تربیت‌بدنی سازمان امور دانشجویان

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه صنعتی اصفهان حسین علیزاده کمیته ویژه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۴۵۷۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرکات اصلاحی و ورزشی چطور به بهبود مشکلات جسمانی کمک می‌کند؟

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، با توجه به دلایل متعدد و پیشرفت تکنـولوژی و عدم آشنــایی به تأثیر حرکات بدنی صحیح، انسان امروزی دچار کم یا بی حرکتی شده است تا جایی که دچار ضعف، سستی و بیماری‌های گوناگون گردیده است و از نظر جسمانی باعث شده توانایی انـجام خیـلی کارهارا نداشته باشد و به لحاظ شکل ظاهری دچـار ناهنجاری شده است.

عامل اصلی خیلی از بیماری‌ها فقدان فعالیت‌های بدنی است و همچنین استفاده نا صحیح از عضلات که سبب شکل گیری و ضعف وناتوانی شده و منجر به ناهنجاری‌های اندام‌های فوقانی وتحتانی می‌گردد و باعث تغییر شکل وضعیت بدنی و اندام انسان می‌شود.

این ضعـف وناتـوانی نه تنها شکـل ظاهری را تغییــر داده بلکه یکی از عوامل انزوا و افسـردگی است، در ضـمن باعث فشار بر روی مفـاصل زانـو، کمـر و آرتروز زودرس است. در جامعه کنونی بسیاری از نوجوانان، جوانان و بزرگسالان از ناهنجاری‌های قامتی رنج می‌برند: داشتن شانه‌ای افتاده، زانویی پرانتزی، سر به جلو و...

تصمیم داریم در یک سلسله نوشتار به مبحث حرکت اصلاحی و هر جلسه یک عارضه اسکلتی-عضلانی بر اساس منابع و کتب علمی بپردازیم:

موضوعات مورد بحث در حرکات اصلاحی:

*بررسی ضعف‌ها و ناهنجاری‌های اکتسابی دستگاه استخوانی، عضلانی و مفصلی افراد است. 

*این ناهنجاری‌ها عموما در اثر عادات حرکتی نامناسب، فقر حرکتی، شرایط نامناسب محیطی و با مشخصه‌های تدریجی بودن، بویژه در دوران کودکی و سنین رشد اتفاق می‌افتد.

*این ناهنجاری‌ها هنوز شدید نیستند که به جراح سپرده شوند لذا با حرکات اصلاحی و درمانی قابل اصلاح می‌باشند.

*به زبان دیگر موضوع حرکات اصلاحی تعادل ساختار فیزیکی بدن یا همان وضعیت بدنی (قامت) است.

تغییرات وضعیت بدنی

در دوران جنینی ستون فقرات فقط یک انحنا دارد که از سر شروع می‌شود و تا ناحیه خاجی ادامه می‌یابد. در دوران نوزادی دو خمیدگی عمده (هر دو انحنا در ناحیه سینه و خاجی به طرف جلو). با حرکات سر و گردن نوزاد در حدود ۶ ماهگی انحنای گردنی (انحنای سوم) شکل می‌گیرد (تحدب به جلو). با شروع نشستن و چهار دست و پا رفتن انحنای کمری (انحنای خفیف چهارم) ظاهر می‌شود (تحدب به جلو). (به دلیل بزرگی کبد و بالا بودن مرکز ثقل کودک برای ایستادن و راه رفتن حالت نا پایداری دارد. برای جبران این حالت یک خمیدگی شدید کمری –لوردوز- برای حفظ تعادل ایجاد می‌کند). در اولیل راه رفتن و ایستادن پا‌های کودک حالت پرانتزی دارد این تا ۱۸ ماهگی ادامه داشته و به تدریج در حدود ۳.۵-۳ سالگی با یک حالت ضربدری ادامه می‌یابد. این حالت در حدود ۷-۶ سالگی از بین می‌رود.

وضعیت بدنی

قرار گرفتن بخش‌های مختلف بدن به ترتیب نسبی به منظور انجام یک فعالیت خاص
   همچنین:
*یعنی ترکیب ساختار مفاصل بدن در هر لحظه از زمان
*یعنی ارتباط قسمت‌های مختلف بدن نسبت به خط ثقل
*یعنی ترتیب قرار گرفتن صحیح و متناسب اجزای بدن
*اثر کارآیی مکانیکی بر سیستم عصبی عضلانی در وضعیت قائم (ارتوپدی)

* از نظر تیپ شناسی:

قرار گرفتن بدن به این ترتیب است که سر در حالت مستقیم، نگاه به طرف جلو، ران کاملا صاف، زانو‌ها نسبت به ران‌ها در زاویه صحیح، انگشتان پا در حالت مستقیم و پاشنه‌ها نیز در یک امتداد قرار داشته باشند. 

خط فرضی ثقل

خطی است که از مرکز ثقل بدن می‌گذرد و بر مرکز سطح اتکا که معمولا در میان دو پا است عمود می‌شود. به هر میزانی که این خط از نزدیک یا مرکز ثقل بگذرد بدن در حالت تعادل خواهد بود.    عبور خط فرضی ثقل را در بدن می‌توان از سه نما بررسی کرد. نحوه قرارگیری بخش‌های مختلف اسکلت آدمی نسبت به این خط؛ شاخص اصلی تشخیص ناهنجاری‌ها در حرکات اصلاحی است.


وضعیت بدنی استاندارد/ مطلوب/ بهینه در نمای جانبی
 

وضعیت استاندارد در نمای قدامی و خلفی

دکتر میثم اللهمرادی
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی
مربی رسمی فدراسیون جهانی بدنسازی و پرورش اندام IFBB

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دانشگاه تهران رتبه اول همکاری‌های بین‌المللی را دارد
  • کیفیت رشته‌های پیراپزشکی ضامن سلامتی جامعه است
  • ضرورت استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در علوم‌ پزشکی
  • پنج استاد دانشگاههای استان اصفهان در فهرست استادان نمونه کشوری
  • پنج اصفهانی در فهرست استادان نمونه کشوری
  • تشکیل ۱۲ کمیته فرهنگی برای برگزاری اجتماع ۲۰ هزار نفری امام رضایی ها در البرز
  • رفع چالش‌های حوزه سلامت اولویت مسئولان باشد
  • حرکات اصلاحی و ورزشی چطور به بهبود مشکلات جسمانی کمک می‌کند؟
  • برگزاری آزمون غربالگری شانزدهمین المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی
  • وجود بیش از ۱۰۰۰ خوابگاه متأهلی برای دانشجویان علوم پزشکی